AKTIVITETSLEDARE (HUNDfritidsledare)
Fler och fler hundägare tappar intresset för att träna lydnad och tävla med sin hund. De verkar också vara svårare än tidigare för hundägare att binda upp sig på kurser där man inte bör missa något kurstillfälle.
Men det betyder inte att hundägare inte längre vill vara aktiva med sin hund eller träffa andra hundägare. Det finns idag en växande efterfrågan på hundaktiviteter som tillgodoser hundens beteendebehov. Det är där du som Aktivitetsledaren kommer in.

En Aktivitetsledare kan beskrivas som en fritidsledare för hundar. Som Aktivetsledare ska du erbjuda hundägare möjligheten att regelbundet ge sina hundar bra berikningsaktiviteter genom att hålla olika aktivitetsgrupper. Exempel på berikningsaktiviteter som många hundar behöver är; blodspår, fågelapportering, bollvallning, lekskydds och patrullstig. Det handlar i första hand om aktiviteter som den enskilda hundägaren har svårt att genomföra på egen hand.

 

Aktivitetsledarens arbete
Upplägget blir att du som Aktivitetsledare startar aktivitetsgrupper i olika berikningsaktiviteter. Grupperna träffas regelbundet och genomför sina olika aktiviteter. Du står för organisationen och finns med och hjälper de som behöver det. Grupperna hålls löpande, så att hundägare kan anmäla sig när som helst. När en ny hundägare anmäler sig till en grupp, får hon eller han först gå en kort introduktion i aktiviteten. Sedan är det fritt för hundägaren att vara med när hon eller han vill och kan.
Betalningen kan läggas upp på flera olika sätt. Exempelvis med klippkort, månadskort eller årskort. Korten kan gälla till en viss aktivitetsgrupp eller till alla.

 


Följ oss på Facebook


HUNDutbildningsgruppen
Åäng, Ljungsäng
342 92 Alvesta

0739-844806
info@hundutbildningsgruppen.se


Besökare just nu: 5
Sidvisningar: 717294
Unika besök: 525706